Лозаннское движение

На?а адреса:

вул. Гамарника, 57,
Пуща-Водиця, м. Київ

По?това адреса:
а/с 8, м. Київ, 04075

тел./факс:

(044) 431-90-77

Пи?іть нам!
Карта проїзду


Locations of visitors to this page
Головна » Об'єднання » Івано-Франківське
ДІЛА ВІР?

Акція:        ЗАРАД? НАШ?Х ДІТЕЙ


…бо як тіло без духа мертве,
 так і віра без діл мертва!»
(Якова 2:26)
Неділя, день спочинку, роздумів, день активного спілкування з Богом та для добрих справ у славу Господню. Вірно і те, що не ли?ень в неділю дбаємо про єднання зі Спасителем у дусі, та й діла віри в Живого Бога не зав?е чекають неділі. «Тож добре, коли «ти стримає? ногу свою, щоб не чинити своїх забаганок у день Мій святий, і…не піде? своїми дорогами, діла свого не ?укатиме? та не буде? казати даремні слова» (Iсая 58:13). Так вчить Слово Боже, і коли ми Господом живемо, рухаємося і діємо, то інак?е і не мислиться. Завдяки Божій милості та за сприяння БХФ «Солідарність» (м.Івано-Франківськ), гурту «Чисті джерела» (церква ХВЄ «Смірна», м.Львів) у неділю, 15 березня ц.р., Помісна Церква християн євангельської віри «Джерело життя» провела благодійну акцію «Заради на?их дітей». Зала була переповнена, і, як стверджують гостинні господарі приміщення, на цю зустріч прий?ли близько 200 запро?ених, серед яких були діти-сироти, діти з малозабезпечених сімей, зре?тою, і самі батьки з багатодітних родин. Мелодії і спів християнського гурту прославляли Бога, а дітям були подаровані подарунки, дбайливо зібрані ровесниками з християнських сімей зарубіжжя.
Не хлібом самим буде жити людина,
 але кожним Словом Божим!»
(Вiд Луки 4:4).
Та не ці події були головними. Подяка на?ому Господу Ісусу Христу за цю можливість поділитись тією євангельською радістю, що дарував Він нам усім Своєю перемогою на Хресті Голгофи, щоб кожна свідома людина задумалась над найголовні?ими питаннями: “Що чекає мене у майбутньому? Що стається зі мною після смерті? Де я буду проводити вічність? Як спастися від майбутнього гніву? Як досягти впевненості у своєму спасінні? Чому ?лях до спасіння і Господніх благословінь лежить ли?е через Ісуса Христа?”.  Запро?ені гості мали можливість почути Слово Боже, мовлене через пастора ПЦ ХЄВ «Джерело життя» Музику Ю.С., та поміркувати над почутим. Проповідник намагався донести до сердца кожного присутнього звістку про те,  що насправді потребує людина. Адже не Господь не заводить людину у життєву безвихідь. Його всесильна любов і милосердя скеровує на ?лях виходу з життєвих тупиків безбожного життя і не тільки служитель промовляє: «Зупинись! Навернися до Бога, бо загине?!». Це голосом  проповідника вигукує Дух Святий: «Зупинись!» Люди, які, з різних причин, ніколи б не прий?ли б  до церкви, тут, в невеличкій залі мали можливість почути щедро посіяне Слово Істини, Слово надії на спасіння ду?і у вічності.
Пустіть діток до Мене приходити,
 і не бороніть їм, бо таких Царство Боже!
Вiд Марка 10:14

Очима віри ми, батьки, бачимо своїх дітей щасливими, успі?ними у житті. Молитвами не одного покоління віруючих нині в Україні ми маємо велику духовну свободу, кожен може вільно поклонятися і славити Господа Бога на тому місці, яке обирає. Пастор Помісної Церкви християн євангельської віри «Джерело життя» Музика Ю.С. до батьків і дітей із запро?енням до недільної ?коли всіх дітей, які бажають навчитися доброму і корисному, незалежно від того, чи є їхні батьки членами церкви чи ні. Адже головна мета ?коли - навчити дітей істинам Святого Письма, привести їх до віри в Ісуса Христа.

В дружньому спілкуванні щонеділі діти в колі однолітків зможуть вивчати біблійні істини і, зростаючи духовно, здобувати мудрість.  Довідаються діти і про ті зміни, які приходять в життя з Ісусом Христом, навчаться не ли?е розбиратися у проблемах та негараздах, а й знаходити способи їх вирі?ення і бути щасливими у житті з Богом і робити щасливими своїх близьких. Вчителі ?коли мають бажання, сили і можливості навчити їх усьому, що говорить Біблія, що хоче дати їм Бог для їхнього порятунку та щасливого життя на землі і у вічності, а також через дітей досягти Євангелієм їхніх батьків.

Дякуємо Господу за Його допомогу та сили працювати з вірою, що ми є частиною того Божественного плану, який Він приготував для Своїх дітей. Просимо вас, ?ановні читачі, молитись за на?е служіння, за недільні служіння всіх недільних ?кіл, за всіх вчителів, за всіх дітей, які слухають Слово Боже, щоб Воно зрощувало в їх ду?ах плоди, угодні Господу на?ому Ісусу Христу.  Авторитетне і животворяще Слово Живого Бога, сказане Самим Господом в Євангеліях до батьків усіх часів і народів гласить: Пустіть діток, і не бороніть їм приходити до Мене, бо Царство Небесне належить таким. (Вiд Матвiя 19:14,). На?і діти - на? батьківський земний скарб. «Те найдорожче, що маємо, віддамо Ісусу!» - приєднався до слова і Голова БХФ «Солідарність» Микитин А.М., щоб Бога ?укали вони, чи Його не відчують і не знайдуть, хоч Він недалеко від кожного з нас.

Бо ми в Нім живемо, і рухаємось, і існуємо…» (Дiї 17:27,28).

Почуйте слово це, звернене до усіх батьків: пустіть дітей до Христа, не бороніть!

В кого ой, в кого ай, в кого сварки, в кого клопіт,
в кого рани даремні, в кого очі червоні?
(Приповiстi 23:29)


Проповідь Музики Ю.С. була короткою, та влучне слово пастора зверталося до сердець присутніх, вказувало на реальні причини непорозумінь у стосунках в сім’ях, показувало не ли?е на проблеми розриву стосунків між батьками,  а й оголювало коріння конфліктів між дітьми і батьками. Господь не ли?е створив людину, але й установив закони, виконуючі які, всі люди були б щасливі. Так є, що пору?уючи їх, ми спричиняємо горе, страждання, нещастя всім людям і собі. І в цьому житті, і якщо не покаємось, то - і в майбутньому!
Не маючи наміру прославляти зло, яке вже переможене Господом на Хресті, я не стану детально живописати гріховне сьогодення, цього не бракує в новинах ТБ чи радіо, а приведу ли?ень кілька безрадісних  цифр,  роздуми над  якими зали?у кожному серцю особисто.


Свідками чого стають в таких родинах діти, який вантаж беруть на свої дитячі плечі?  І які наслідки батьківського нечестивства?  А майбутнє?

Про дітей-сиріт окрема мова, їх в Україні за різними джерелами проживає 103 тис., з них 30 тис. перебувають в інтернатах… І той біль одиноких сердець знає на? Господь, бо й застерігає кривдників: Жодної вдови та сироти не буде? гнобити; якщо ж ти справді гнобитиме? їх, то коли вони, кличучи, кликатимуть до Мене, то конче почую їхній зойк, і розпалиться гнів Мій, і повбиваю вас мечем, і стануть жінки ва?і вдовами, а діти ва?і сиротами. (Вихід 22:21-23)

Розрив родинних зв’язків між батьками і дітьми, конфлікт інтересів переходить на стосунки між батьками і дітьми та мають місце дня нині?нього як в родинах, зруйнованих розлученням батьків, так  і в повних сім’ях. Не знаюча Бога ду?а, затиснута в лещатах гріха, часто проявляється відсутністю почуттів та знівеченістю стосунків з близькими і рідними, взяв?и собі в супутники життя сутужну безпорадність, збайдужінням та руйнацією добробуту сім’ї, стражданнями і зневірою у дні завтра?ньому.

Де порятунок? - волає змучене безпорадністю серце кожного, кому обридла залежність від гріха. Ду?а ж знає свого Творця. А спасіння є, і воно в розкаянні та в житті во Христі. І тоді оживе Слово, і вчинки людини будуть ін?ими, як ото в Писанні написано: Щоб старі чоловіки тверезі були, поважні, помірковані, здорові у вірі, у любові, у терпеливості. Щоб старі жінки в своїм стані так само були, як належить святим, не обмовниці, не віддані п'янству, навчали добра, щоб навчали жінок молодих любити своїх чоловіків, любити дітей, щоб були помірковані, чисті, господарні, добрі, слухняні своїм чоловікам, щоб не зневажалося Боже Слово. Так само благай юнаків, щоб були помірковані. (До Тита 2:2-6). Добре було б, щоб почуте слово розтворилося вірою, щоб покаяння зруйнувало перепону віддалення, розриву з Творцем в житті присутніх, щоб серця стали вони захищеними від вторгнення зла.

Ось тепер - догідний час,
ось тепер - день спасіння».
(2-е до Коринтян 6:2)

Друже, якщо ти сьогодні в біді та коли в грудях твоїх є дихання, знай, ти має? надію на спасіння, має? мить для змін у твоєму житті. Хай зупиниться рука твоя перед чаркою, цигаркою, ?прицом чи чим ін?им, що не дасть істинного заспокоєння в серце. Скажи в серці: ні - блуду, ні – ідолам, НІ - ГРІХУ!

Так, знай, миру в серці не знайде? в гріху, а в спасінні від цього самого гріху, в розкаянні… Бо коли хто хоче ду?у свою врятувати, той погубить її; а хто погубить свою ду?у задля Мене і Євангелії, той врятує її. Бо яка користь людині, якщо придбає весь світ, але занапастить ду?у? (Вiд Марка 8:35,36)

Знай,  ГОСПОДЬ є БОГ! Він має силу звільнити тебе з тенет сатани, але потрібне твоє бажання і твоя воля. Досі ти випробовував гріх, ску?тував його сповна – чи знай?ов щастя і що стало з твоїм життям? Господь пропонує: Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду… (Об'явлення 3:20).  Прийми Господню поміч, випробуй: як-то є жити з Господом? Переконайся, що «не буває безсилим у Бога жодне слово»! (Вiд Луки 1:37). Слово Боже дасть сили твоїй втомленій ду?і, щоб перемагати у обставинах кризи, життєвих катастрофах,  за обставин, коли немає миру у  серці, щоб відкрилися твої мовчазні уста і проголосили довгоочікуване і благословенне: Слава Тобі, Господь!

Тоді знатиме?, що саме до Господа слід звертатися з проханням відновлення почуттів, яких бракує, за силами, яких нема. У Писанні знайде? поживу ду?і. І Господь наладить зруйновані стосунки в сім’ї, вирівняються криві стежки, Слово Істини оживотвориться  дією і приверне «серце батьків до синів, і серце синівське до їхніх батьків…» (Малахiї 4:6).

Напали на мене вони в день нещастя мого,
та Господь був моїм опертям,
(Псалми 17:19)

Правда в тім, що не обходять і нас, християн,  життєві труднощі.  Є і в на?ій церкві багатодітні сім’ї, та Бог турбується про нас і ми не терпимо так, як в світі. Нам, християнам, Господь кризи не оголо?ував. Якщо ви читали Євангелія, вас це не здивує. Ми знаємо, що без Господа нічого робити не можемо в цьому житті, з Ним ми і захищені, і спасенні, і повні сил навіть серед труднощів земного буття. Має Боже благословення той, хто надіється на Господа, і хто уповає на Бога і хто живе вірою у Всемогутнього Творця, Господа неба і землі, хто Всеви?нього зробив своїм опертям і Господом укріпляється  у своєму щоденному ходженні буттям.

Та ми от хочемо, щоб звеселилися  засмучені серця і радістю засяяли оченята дітей не тільки від дарунків, а від сердечного тепла і любові до них ближнього, щоб знай?ли спочинок у Бозі втомлені серця, щоб кожен знав: «Та однако стоїть міцна Божа основа та має печатку оцю: Господь знає тих, хто Його…» (1-е Тимофiю 2:19). Сам Живий Господь Бог кличе: «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, і Я вас заспокою!» (Вiд Матвiя 11:28). Амінь.

15.03.2009р.,  
м.Івано-Франківськ
С.Миргородська